Follow my blog with Bloglovin

28 Aralık 2012 Cuma

Patchwork Yastık Kılıfı

Merhabalaaar,

Benim oturduğum mahallede bir terzi teyzemiz var. Penye kumaşları hem satar hem de pijama, gecelik vs diker. İnanılmaz cana yakın olmasından ötürü de dükkanı ne zaman gitsem misafirleriyle dolu oluyor. Bir gün eşofman altı diktirmek için uğramıştık annemle, ben de hobilerimden bahsettim. Bir çuval gösterdi ; "Burada bir sürü artık kumaş var değerlendiririm dersen istediğin kadar al" dedi. Ben de aralarından onun hiç işine yaramayacak küçük parçalardan almıştım.

İşte bu parçalarla patchwork yarım ay çiçek diktim
Ve dün ilk patchwork çalışmamı bu artık kumaşlarla yaptım arkadaşlar.  Küçük bir yastık kılıfı diktim ve o canayakın terzi teyzemize hediye ettim, o kadar mutlu oldu ki anlatamam. Patchwork çalışmalarım devam edecek gibi görünüyor ;) Sevgilerimle...



14 yorum:

  1. Vallahi çok beğendim benim de son zamanlarda gözüm hep yastıklarda ah vaktim olsa keşke örme yastıklara bayılıyorum ama Patchwork'ün de tadı başka :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlamayana yorum yok durumları :) Hoşgeldiiiin :) Beğenmene çok sevindim, yorum yazmana da. Bu dediğim gibi ilk patchwork çalışmam oldu ama çok sardırdım patchwork'e, böyle giderse bol bol yapacağım sanırım bu tip projeler :) Sevgilerimle...

      Sil
  2. Çok güzel olmuş :) Ne güzel bir başkası için artık olan şey aslında başkasının ellerinde ne kadar da güzel şeylere dönüşüyor bu bunun örneği :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Şenay Hanım, beğenmenize sevindim, Sevgiler...

      Sil
  3. ellerine sağlık canım çok da güzel bir dönüşüm olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim, değerlendirdim paylaştım :)

      Sil
  4. Teyzeye teşekkür etmek lazım ortaya böyle güzel birşeyin çıkmasına vesile olduğu için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir bakış açısı, evet sağolsun gerçekten mutlu ettim, mutlu oldum bugün :)

      Sil
  5. Hadi be ya... Buna da mı el attın. Nasıl yapabildin. Bana göre patchwork (Biz ona parçabohçası deriz) Sabır işidir. Sabrına hayran kaldım. Canım benim. Nasıl mutlu oluyorum seni izlerken. Bunun için sana teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim asıl, yaptıklarımla bu kadar ilgilenmene nasıl seviniyorum :)

      Sil
  6. Dayak mı istiyon sen? İçindeki terzi ve tasarımcı ve dahi yuttuğun modacı çıkıp dövsün mü seni? "Biz bu kızın içine kaçtık ama bu bizden de güzel şeyler yapıyor!" diye diye, keçe peçvorkten gelene kadar dövsünler mi?

    Bu nasıl bir maharet, bu ne güzel bir yastık! Öpi!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şımarim miii :p Teşekkür ederim kuzen ben de çoookoook öpüyorum!

      Sil
  7. Bu tip kırkyamayı görünce aklıma hemen kravatlar geliyor :))
    Artık penye parçalar diyorsun ya... Hani merdivenaltı konfeksiyoncular var ya, kapının önüne çuvalla koyuyorlar o parçaları, ve çeşitli desenlerde aynı kalıpla kesilmiş biiir sürü parça .ıkıyor içinden, yok mu oralarda atölye :))
    Becerikli hatunum, gene bir güzellik ortaya çıkardığını söylemeden geçmiyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşim de görür görmez bunlar aynı kravat gibi dedi :)) maalesef burada öyle atölye varsa bile bilgim yok, güzel yorumun için çok teşekkür ederim, öptüm!

      Sil

Yorumlarınız beni çok mutlu ediyor :)

Bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Web Analytics