Follow my blog with Bloglovin

24 Eylül 2012 Pazartesi

Moda'nın Bence'si

Blog gezmek insanın ufkunu genişletiyor. Hem ilham kaynağı olan üretimlerle karşılaşıyoruz, neyi nasıl yapacağımızı öğreniyoruz, farklı fikirleri okuyoruz...vs. Hani bir laf vardır, "her malın bir alıcısı vardır" derler.  Global anlamda ne kadar değişik beğeniler olduğunu görüyoruz.

Bugün blogları gezerken çok sayıda Moda bloguna denk geldim. Moda ilginç bir kavram. Fotoğraflara bakarken düşündüm de : 

Defilelerde sergilenen ünlü modacıların kreasyonları ile Moda


Defileleri televizyonda izlerken "bilmem kim adlı modacının kreasyonlarıyla bu mevsimin modasının bilmem ne modeller ve renkler olacağını görüyoruz" gibi bir cümle duyarız. Bir düşünsenize o defiledeki transparan kıyafetlerden birini giyip komşuya gittiğinizi ?! :D Ya da o aşırı yüksek platformlu ve aksesuarlı ayakkabılarla çarşı gezdiğinizi?!  :D  Bu anlamda bize "Moda" gelmiyor veya biz "Moda" ya uymuyoruz kanımca. Bu tarz kreasyonların gerçek maksatlarını da çözebilmiş değilim doğrusu... 

Pahalı markalardan İşportaya kadar yayılan Moda 

Örneğin ispanyol paça pantolonlar. Bir patlama olur ve birdenbire her dükkanın vitrininde ispanyol paça pantolon furyası başlar. Beden, kilo ayırt etmeksizin sokaklar ispanyol paça giyenlerle dolar taşar.  Bu süreçte dar paça pantolon ararsanız vay halinize. Tükenir! Yok! Yakışsa da yakışmasa da , uysa da uymasa da.... Moda bu, yersek :D

Dizilerden çıkan "Modalaşan?!" Aksesuarlar

Bihter Kolyesi, Sıla Tokası, Feriha Bilekliği... Neden birilerine özendirme peşinde bu Moda? ( ki bunlar dizi karakteri oldukları için gerçek bile değiller ) Özgünlük, kendi tarzını yaratmak dururken başkalarını taklit etmek midir Moda?

Kendime yakışanı giyerim Modası

Hiç geçmeyen, eskimeyen Moda bence budur. Evet işte ben bu gruptanım. Tarz farketmeksizin sadece bana yakışmasını, rahat olmasını önemserim giydiklerimin veya kullandığım aksesuarların. 

Bu yazıyı yazarken sadece kendi fikirlerimi paylaşmak istedim sizlerle. Hiç bir surette kimsenin fikrine, yaptıklarına saygısızlık etmek değil maksadım. Bu sadece Moda'nın Bence'si hakkında bir yazı :) 

Sizler de fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sevgiler...








6 yorum:

  1. Şincik, önce defile modacılarından başlayalım. Onlar "moda"yı yaratmazlar. Onlar tasarlarlar. Hani kullanışlılığı arka planda olan ama tasarımı bir harika olan diğer şeyler gibi. Bir nevi "İzlenecek" şey yaratırlar.
    Bence modayı yaratan (çoğu erkek olan) kişiler büyük tekstil markalarının tasarımcıları. Zaten TV'de seyrettiğimiz an diğerleriyle farkı ortaya konur zira bunlar daha giyilesi kıyafetler olur :P
    Eskiden "Moda" çok tek yönlüydü. "Moda, insanın kendine yakışanı giymesi" değildi. Senin ispanyol paça örneğinde verdiğin gibiydi yani. Şimdi ise, her koşulda kendi tarzını yansıtabileceğin mağazalar var. Elbette "Neon renkler"in moda olduğu bu dönemde nereye baksam gece mavisi ve fuşya ile renklenmiş tuhaf ayakkabılar görüyorum ama bu onların seçimi. Bense hala kendi zevkime uygun bir şekilde giyinmeye devam edebiliyorum (1995'i düşünsene! Buz mavisi kot! Vallahi de billahi de başka renk yoktu yahu!).
    Ne demiş atalarımız komşu tavuğuyla ilgili? Ha işte o çok ünlü kimselerin, rollerini icra ederken kullandığı bir takım aksesuarlar o tabıklar işte. Bildiğin kolye ama özenen insanoğlu için çok gizemli tarafları var onun. Sen, ben anlayamayız :D
    Bu da "modanın bence'si" :P

    YanıtlaSil
  2. Hiiç takmam modayı, kafama göre takılırım, en rahat ne geliyorsa onu giyerim, hele iş hayatından ayrıldıktan sonra bütün takımlar, kumaş pantolonlar, şık gömlekler, ceketler.... hepsi sandığa kalktı :) Ne kaldı... eşofmanlar, kotlar, bol tişörtler :))
    Moda diye giyinip kendini maskara edenlere gülerim, ama modayı kendine uygulayıp yakıştıranları da takdir ederim; marka tutkunlarına, Avrupadan giyinmeyi birşey sananlara çok kızarım, giyinmeyi bile, kendine yakıştırmayı bilen pazardan aldığı en basit giysiyi bile öyle güzel taşıyorlarki :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Zeynep ve Banuca, yorumlarınızı görünce çok sevindim doğrusu, benim gibi düşünenler olması umut veriyor :D

    Pazar konusu benim için tam bir zaaf zaten. Arayınca neler çıkıyor o standlardan :) Sabır lazım ama sonu selamet oluyor :D

    YanıtlaSil
  4. Modanın bencesi: Moda benim giydiğimdir :)))

    YanıtlaSil
  5. Moda, herkesin giymediğidir. Ay düşünsenize bir yaz sokak turuncu doluyor, öteki yaz cart pembe. Bir mevsim janjanlı öbür mevsim pullu payetli. Moda diye koltuklara bile pırlanta taklidi taş döşeniyor. Iyyykk.. haa.. Bi de göbeğe takılan halkalar yok mu, tüüü sizi napsınlar..
    Hele de dövmeler. Moda diye palyaçoluk yapmalar filan. Moda bencesi galiba kişiliğin bittiği yerdir. (Hiii..Çok mu abarttım ne?)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,ne kadar açıklayıcı anlatmışsın.Moda bence de kesinlikle tartışılabilen bir şey ve senin de yazdığın gibi kategorilere ayrılmış durumda.
    Ben ise modanın sezonluk trendlere ilham almak fikir edinmek açısından ayak uydurup diğer yandan kendi stilini
    oluşturmak
    olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni çok mutlu ediyor :)

Bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Web Analytics